Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Дек, 2004 12:29 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Мус шоколад с натрошени целувки

200 - 250 гр целувки натрошени на паренца
350 гр млечен шоколад начупен на парченца
3/4 ч.ч. мляко (може и повече - до 1 ч.ч.)
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)
2 жълтъка
Половин ч.ч. захар (естествено, количеството на захарта може да се намали, целувките са достатъчно сладки)
500 гр сметана
Счукани лешници - една шепа (не са здължителни)

Мус шоколад
1. На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото
2. В купа се разбиват жълтъците със захарта и към тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес.
3. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка, а се преобръща) към шоколадовата смес.

Готовият мус се изсипва в купички редувайки с пласт от натрошени целувки и счукани лешници. Оставя се на студено най-малко за 4 часа .
-------
Ако искаш можеш да направиш друг крем, без сметана и шоколад, например с обикновен ванилен сладкарски крем.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 1:26 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Image :kiss: Супер си!Мерси,мерси..мерси!Задължително ще го направя! :!:

А за сладкарския крем..дали ще мога с него да си направя любимата крем пита на "Неделя"?Понеже казваш ,че е основен сладкарски крем,ако го използвам...Image дали ще стане някъкво подобие на тази торта?
И ако да,има ли някой предсатва как да си напрая платката..т.е тестото май е на пандишпанена основа..обаче дали всеки пандишпанен блат ще свърши работа? :?:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:14 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Извинете за тъпия въпрос, но може ли с този страхотен мус да се направи някаква торта, пай или нещо подобно (и от какъв вид тесто), което да впечатли гостите ми? Вече ми е неудобно да поднасям само вариации на тема 'Лебедово езеро' :oops: , и искам този път да бъде и вкусно, не само ефектно... 8)
А за крем-питата на Неделя не мога да кажа нищо, защото на съм я опитвала :oops: . Имам рецепта за една друга крем-пита, казва се Наполеон (разновидност на прочутата торта) и мисля да я постна като отделна тема, че рецептите тук станаха много ;) .


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:22 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ооо,обожавам "Торта Наполеон"!
Чакам с нетърпение! :knife:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB