Начална » премеждия » 13 Странни факти за шоколада

    13 Странни факти за шоколада

    Шоколадът безспорно е едно от най-вкусните неща там. Много харесва шоколад и се използва като съставка в повечето от любимите ни десерти. По дяволите, това е дори съставка в някои пикантни храни като мола на пиле. Това е просто добро.

    Шоколадът е толкова добър в действителност, че се смята, че около един милиард души ядат някой ден. Девет от десет души го обичат, а 50 процента от хората твърдят, че не могат да живеят без шоколад всеки ден (драматично). Вероятно знаете много за любимите си бонбони, но ето някои доста странни факти за шоколада не са чували преди.

    13 Шоколадът е бил използван като пари

    Още през времето на маите, какаовият боб всъщност се използва като валута и се смяташе, че струва повече от златен прах. Те конкретно биха ограничили отглеждането на зърната, така че тяхната стойност няма да падне, което няма много смисъл и вероятно е причината тази идея да не трае вечно. Парите, които растат по дърветата, не са много по-буквални от това. Всъщност, дори по време на войната за революция, войниците понякога са били платени в шоколад.

    12 Бял шоколад не е шоколад

    Не бива да шокирате никого, че търговията на дребно ни казва много малки бели лъжи, а белият шоколад няма вкус на шоколад, така че това не е изненадващо, но белият шоколад не е технически шоколад. изобщо. Това всъщност е направено само от захар, какаово масло, млечни продукти, ванилия и мастно вещество, наречено лецитин. Вярно е, че какаовото масло е производно от какаовите зърна, но белият шоколад е направен без шоколадовите твърди частици от какаовото зърно, които правят нещо шоколадово. Има смисъл?

    11 европейци ядат още повече шоколад от вас

    Не можете да преминете през единствената линия за плащане навсякъде, без да виждате стена от шоколад, така че изглежда, че всички ядат, но статистиката казва, че европейците ядат много повече шоколад, отколкото всички останали. Според Международната организация за какао, европейците са отговорни за половината от годишното потребление на целия шоколад. Това е наистина много. Шоколадът беше въведен в Европа през 1550 г. и излетя като горски пожар. Въпреки че е доста популярна навсякъде, европейците все още вземат тортата (или вземат шоколадната лента, ако искате).

    10 Шоколадната бисквитка беше злополука

    Нека тази линия да затъне за момент. Едно от най-вкусните творения на бисквитките на всички времена беше напълно неволно. Преди Рут Уейкфийлд да хвърли няколко парчета шоколад в тестото си за бисквити през 1930 г., всички предположиха, че шоколадът ще се стопи, когато готвят, ако мислят за всичко. Рут беше излязла от шоколада на хлебарите и вместо това използваше парчета от разбития бар „Нестле“, като по този начин създаде първия прототип на бисквитката с шоколадови стружки. Тя взе идеята до Нестле, която те погълнаха, а за върха на шоколадовите чипове й подариха цял живот шоколад. Лично аз мисля, че би могла да договори тази сделка малко по-добре, но каквото и да е.

    9 Можеш да умреш от твърде много шоколад

    Смърт от шоколад, това не е шега, предполагам. Шоколадът съдържа стимулант, наречен теобромин, и ако сте го направили, може да получите сърдечна недостатъчност, увреждане на бъбреците, гърчове и дехидратация. Предполага се, че трябва да изядете 22 килограма шоколад, за да погълнете толкова много, и нека бъдем честни, това е доста малко вероятно, че някога ще. За десетгодишно дете, което би означавало да се ядат 1900 от тези мини барове Hershey, а дори и най-хубавата Хелоуин не дава такава избирателна активност. Кучетата обаче трябва по-малко да бъдат засегнати от това, поради което не можете да споделите с тях Twix.

    8 Шоколадът се отглежда най-добре близо до екватора

    Лесно е да забравим, че шоколадът идва от растение, което е също толкова придирчиво за условията на отглеждане, колкото всяка друга култура там. Какаото расте най-добре в рамките на 20 градуса от екватора и 75 процента от какаовите растения растат в рамките на 8 градуса от средната линия. Помислете за тропическо време с топлина и много влажност. Днес повечето от тях се отглеждат в Африка, защото места като Южна Америка, Панама и Карибите са имали проблеми с бъговете. О, да, глобалното затопляне може напълно да се забърка с нашето шоколадово снабдяване, защото, ако стане твърде горещо, какаото просто няма да расте.

    7 По време на по-голямата част от историята Шоколадът е бил пиян

    Шоколадът, как мислим за него, е по-скоро ново изобретение, а 90% от историята му е, че се пие като течност. Ацтекският император Монтесума II я обичаше толкова много, че пиеше по 50 чаши шоколад на ден. Беше супер популярно питие във Версайския дворец през 1660 г. В английските хора от 1650 г. дори си мислеха, че това е лек за туберкулоза. Шоколадът не е бил направен в "ядене на шоколад", докато нещо подобно на 18-ти век, когато британските хора са разбрали, че можете да добавите захар и какаово масло, за да създадете ковък паста.

    6 Хърши прави много целувки

    Всеки ден се правят 70 милиона целувки на Хърши. Повече от година, това е достатъчно, за да се направи верига с дължина 300 000 мили, ако се чувствате така. И ако някога сте се чудили къде са получили това сладко име, то всъщност идва от звука, който целувките правят, когато изстискат машината до транспортната лента. Много романтично. Говорейки за романтика, продажбите на шоколад скочат доста високо около Деня на Св. Валентин, но продажбите на шоколад все още печелят най-много на Хелоуин, последвано от Великден..

    5 Яденето на шоколад е още по-вълнуващо от целуването

    Ако някога сте почувствали пълен екстаз, когато в устата ви се стопи шоколад, не се заблуждавате. Учените са открили, че сърдечната честота на хората се удвоява, когато ядат шоколад, и че техните мозъци имат по-интензивно и по-дълготрайно "бръмчене" от яденето му, отколкото когато правят. Бъзът продължава около четири пъти по-дълго и се увеличава, когато хората оставят шоколада да се стопи в устата им. Не е чудно, че хората са напълно пристрастени към нещата.

    4 Можете да си купите парчета шоколад за вашите сандвичи

    Дали някога сте се опитвали да сложите шоколад в сандвич или не, няма значение, защото ако искате, можете напълно. Една компания в Япония, наречена Bourbon, дойде с този трик, с краен резултат, който по същество прилича на парчета американско сирене, с изключение на разбира се шоколад. Всеки дял е с дебелина 0,08 инча, което го прави идеален за хвърляне на сандвич с PB&J, но също така е добре за правене на неща като красиви шоколадови цветя, ако имате такъв набор от умения или можете да следвате указанията на Pinterest изключително добре.

    3 Рекламодатели Опитайте се да продавате шоколад на жени

    По някаква причина рекламодателите се опитват да убедят жените, че те абсолютно трябва шоколадът не го иска и работи. (Особено около това време на месеца или в разгара на сърцето.) Рекламата работи много добре, тъй като 75% от покупките на шоколад се правят от мъже за жени, но науката не добавя, че жените всъщност го харесват повече от мъже. Всяко усилие да се изучи това всъщност става малко объркващо, защото понятието за "жажда" е напълно субективно и не може да бъде измерено. Така че кой знае.

    2 Има грешки във вашия шоколад

    FDA има много специфични правила за това, което е позволено в храната, но те са специфични, не са точно толкова строги, колкото можете да си представите. Всичко, което се обработва, ще има много повече възможности за случайни насекоми да попаднат в / гмурват бомба, и FDA казва, че повече от 60 парчета насекомо на 100 грама шоколад е невъзможно. Но осемте части от насекоми в средната шоколадова лента са напълно готини. Всъщност се смята, че хората, които са алергични към шоколада, всъщност са просто алергични към хлебарки, защото там има толкова много от тях. Съжалявам, момчета.

    1 шоколад съдържа съставки, които могат да ви включат

    Шоколадът съдържа и триптофан, и фенилетамин, като и двата имат добри въздействия върху тялото. Триптофан увеличава производството на серотонин, докато фенилетаминът е химичното вещество, което мозъкът ви освобождава, когато се влюбите. Сега, за да е ясно, количествата на тези съставки в шоколада са доста минимални, така че може и да не ви дават никакви сериозни чувства, но ако изобщо ви дават тласък на настроението, това може да увеличи вероятността да получите уют с някого. Също така отидете с по-тъмните шоколади, когато търсите за здравето или настроението увеличава, тъй като те съдържат повече какао.